Кои са нещата, на които да обърнем внимание при организирането на събитие и избора на декорация


Търсене на идеи

Най- често, искайки да намерим отговора на даден въпрос или просто вдъхновение за мечтаното от нас събитие започваме да се ровим из интернет и да отваряме всевъзможни търсачки и най-различни сайтове. Достъпа до този необятен обем от информация и снимки е както от огромен плюс, така и нож с две остриета. Често прехвърляйки се от една идея в друга забравяме какво първоначално сме търсили и има голяма вероятност да се объркаме и да не успеем да асимилираме целият този огромен обем от данни. Така вместо да оформим и подредим конкретна идея в главата си започваме да се лутаме и терзаем кое ни харесва най-много от всички красиви и вдъхновяващи предложения. Затова моят съвет е преди да започнете да правите своето онлайн проучване да нахвърляте по подточки кои са нещата, които най-много харесвате, които пасват най-много на вашата индивидуалност по тема и цвят.

Използвайте интернет мъдро.


Избиране на приоритети

Когато вече имате конкретна визия за това какво ви допада и какво не, обмислете добре кои са най-важните и основни елементи от декорацията, на които бихте искали да се наблегне. В същото време не забравяйте, че красивият и стилен дизайн се дължи на съвкупност от множество елементи и детайли, а не само на аранжировките от цветя. Започва се от това вашата идея да е съвместима с интериора или екстериора на избраното място по стил и цвят. Доста често говорейки за декорация на събитие се съсредоточаваме върху това да има цветя на масата и подценяваме важността на детайлите.


Споделете идеята

Като дизайнер моята работа е винаги да предлагам нови, различни и свежи идеи, но винаги взимайки под внимание вашата визия в предвид. За да може идеята ви да бъде разбрана правилно е много важно как ще я представите. Доверете се и опишете смело мечтаната от вас визия. Не се смущавайте да маркирате границите на вашият бюджет, защото това е правилният начин да получите адекватни предложения и насоки, които да се вписват в него. За истинският професионалист всеки клиент е индивидуален проект, с индивидуален подход, виждания и възприятия. Помислете дали искате дизайн и декорация излезли по шаблон или е по-добре да участвате в измислянето на визия и тема за вашата декорация специално и единствено за вас, с вашият личен отпечатък.


Анализирайте мъдро

Когато правите проучване към кого да се обърнете като специалист бъдете мъдри, анализирайте и преценявайте разумно. Не избирайте най-ниската оферта, колкото и да ви се иска да сте късметлии и да получите най-доброто качество на минимална цена…Не залитайте и в другата крайност, защото най-скъпото не винаги гарантира качество и стил. Когато събирате мнения, съвети и препоръки от ваши близки, замислете се какъв е техният вкус, какво е било тяхното събитие, защото хората имат различен поглед над нещата. Когато сравнявате оферти не гледайте сбора на общата сума на края на офертата, а обърнете внимание на елементите и бройките, които се включват. Само тогава ще имате ясна представа и ще можете да вземете правилното решение.


Разминаване на очаквания и реалност

Освен ако не разполагате с неограничен бюджет не можете да имате всичко. За съжаление понякога се случва очакванията да се разминават с реалността, но не унивайте. Замислете се защо е така? Дали причината не е в това, че сте се вдъхновили от възможно най-бляскавите и пищни декорации или пък се корени във факта, че до сега не сте събирали информация за подобен вид събитие и просто не сте запознати с детайлите. Често когато се отметнат менюто, фотографа, оператора и не на последно място тоалетите си мислим, че това е всичко, но се оказва, че не е съвсем така и има още една подточка, а именно декорацията на тържеството. Разбира се, аз смятам, че най-важна е декорацията, която е и фокуса на събитието.


Не се напрягайте и стресирайте

Много от вас, пропускат важните моменти от събитието в опит да контролират процеса. Затова, когато вече сте сформирали вашия екип от хора, дайте своите ясни инструкции и ги оставете да си свършат работата. Позволете си лукса просто да се отпуснете и да се насладите на момента, защото той няма да се повтори.


Спомнете си защо е започнало цялото това начинание

Най-важното от всичко е да спомните от къде сте тръгнали и защо правите цялата тази организация? Без значение дали става въпрос за сватба, рожден ден, бал, кръщене или фирмено тържество вие сте искали да имате специален момент с важните за вас хора, който да бъде щастлив, весел и незабравим.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
флорист, декоратор сватба, булчински букет, сватбена декорация, сватба, сватбена украса, декорация за сватба, украса маса, аранжировки за сватба, цветя за сватба, декорация изнесен ритуал, декорация от цветя, сватбена декорация по цвят, сватбена декорация по тема, сватбени аранжировки