top of page

Кои са нещата, на които да обърнем внимание при организирането на събитие и избора на декорация


Търсене на идеи

Най- често, искайки да намерим отговора на даден въпрос или просто вдъхновение за мечтаното от нас събитие започваме да се ровим из интернет и да отваряме всевъзможни търсачки и най-различни сайтове. Достъпа до този необятен обем от информация и снимки е както от огромен плюс, така и нож с две остриета. Често прехвърляйки се от една идея в друга забравяме какво първоначално сме търсили и има голяма вероятност да се объркаме и да не успеем да асимилираме целият този огромен обем от данни. Така вместо да оформим и подредим конкретна идея в главата си започваме да се лутаме и терзаем кое ни харесва най-много от всички красиви и вдъхновяващи предложения. Затова моят съвет е преди да започнете да правите своето онлайн проучване да нахвърляте по подточки кои са нещата, които най-много харесвате, които пасват най-много на вашата индивидуалност по тема и цвят.

Използвайте интернет мъдро.


Избиране на приоритети

Когато вече имате конкретна визия за това какво ви допада и какво не, обмислете добре кои са най-важните и основни елементи от декорацията, на които бихте искали да се наблегне. В същото време не забравяйте, че красивият и стилен дизайн се дължи на съвкупност от множество елементи и детайли, а не само на аранжировките от цветя. Започва се от това вашата идея да е съвместима с интериора или екстериора на избраното място по стил и цвят. Доста често говорейки за декорация на събитие се съсредоточаваме върху това да има цветя на масата и подценяваме важността на детайлите.


Споделете идеята

Като дизайнер моята работа е винаги да предлагам нови, различни и свежи идеи, но винаги взимайки под внимание вашата визия в предвид. За да може идеята ви да бъде разбрана правилно е много важно как ще я представите. Доверете се и опишете смело мечтаната от вас визия. Не се смущавайте да маркирате границите на вашият бюджет, защото това е правилният начин да получите адекватни предложения и насоки, които да се вписват в него. За истинският професионалист всеки клиент е индивидуален проект, с индивидуален подход, виждания и възприятия. Помислете дали искате дизайн и декорация излезли по шаблон или е по-добре да участвате в измислянето на визия и тема за вашата декорация специално и единствено за вас, с вашият личен отпечатък.


Анализирайте мъдро

Когато правите проучване към кого да се обърнете като специалист бъдете мъдри, анализирайте и преценявайте разумно. Не избирайте най-ниската оферта, колкото и да ви се иска да сте късметлии и да получите най-доброто качество на минимална цена…Не залитайте и в другата крайност, защото най-скъпото не винаги гарантира качество и стил. Когато събирате мнения, съвети и препоръки от ваши близки, замислете се какъв е техният вкус, какво е било тяхното събитие, защото хората имат различен поглед над нещата. Когато сравнявате оферти не гледайте сбора на общата сума на края на офертата, а обърнете внимание на елементите и бройките, които се включват. Само тогава ще имате ясна представа и ще можете да вземете правилното решение.


Разминаване на очаквания и реалност

Освен ако не разполагате с неограничен бюджет не можете да имате всичко. За съжаление понякога се случва очакванията да се разминават с реалността, но не унивайте. Замислете се защо е така? Дали причината не е в това, че сте се вдъхновили от възможно най-бляскавите и пищни декорации или пък се корени във факта, че до сега не сте събирали информация за подобен вид събитие и просто не сте запознати с детайлите. Често когато се отметнат менюто, фотографа, оператора и не на последно място тоалетите си мислим, че това е всичко, но се оказва, че не е съвсем така и има още една подточка, а именно декорацията на тържеството. Разбира се, аз смятам, че най-важна е декорацията, която е и фокуса на събитието.


Не се напрягайте и стресирайте

Много от вас, пропускат важните моменти от събитието в опит да контролират процеса. Затова, когато вече сте сформирали вашия екип от хора, дайте своите ясни инструкции и ги оставете да си свършат работата. Позволете си лукса просто да се отпуснете и да се насладите на момента, защото той няма да се повтори.


Спомнете си защо е започнало цялото това начинание

Най-важното от всичко е да спомните от къде сте тръгнали и защо правите цялата тази организация? Без значение дали става въпрос за сватба, рожден ден, бал, кръщене или фирмено тържество вие сте искали да имате специален момент с важните за вас хора, който да бъде щастлив, весел и незабравим.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page